Bebe: Funkytól a rockig

Beszélgettünk zenei múltról, jelenről, jövőről, tervekről, funkyn át a rockig, Bebével.

A művésznév az édesapától örökölt vezetéknév rövidítése, tudjuk meg Bebétől, aki Abebe Dániel néven látott napvilágot 1976-ban és aki mindössze 9 éves volt, mikor első dalát írta. Az érettségit követően közgazdász végzettséget szerzett ugyan, de már gimnáziumi évei alatt kristályosodott előtte a zenészpálya.

Megannyi zenekar, köztük az Old Sound és a Murphy Band után Picasso Branch-ban szerzett végül valódi hírnevet, 2000-ben pedig csatlakozott a nevével is összefonódó és országos ismeretséget biztosító Back II Black zenekarhoz.

Debütáló kislemezt musical váltott, majd tévés zenei műsor, 2006-ban pedig az unplugged-jazz  stílusba is belekóstolt, melyet elsöprő népszerűség követett. Karrierje legkimagaslóbb pontja kétségkívül a 2011-es Scorpions koncerten való előzenakari közreműködés a Back II Black-kel. 2014-től szólókarrierjét erősítette, míg 2015-ben TV2 Sztárban Sztár című műsorában volt látható.

Zenészi karrierje mellett karitatív és segítő tevékenységek is fűződnek a nevéhez, a Mentőszolgálatot támogató Segíts okosan! program támogatása, az Afrikai-Magyar Egyesület nehéz sorsú etióp gyermekeket segítő programja.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben