Egy michigani kisváros legalizálta a varázsgombát és a pszichedelikus növényeket

A hatóságok nem fognak nyomozni és letartóztatni senkit a növények ültetése, termesztése, vásárlása, szállítása, terjesztése, és a növények birtoklása miatt.

 Ann Arbor városa dekriminalizálta a pszichedelikus növényeket és gombákat, köztük a varázsgombát, és a rendőrök többé nem fogják a bűnüldözés középpontjába állítani őket.

A városi tanács idén ősszel egyhangúlag megszavazta azt a határozatot, amely a város legalacsonyabb bűnüldözési prioritásává nyilvánította. Ez azt jelenti, hogy a hatóságok nem fognak nyomozni és letartóztatni senkit, aki "entheogén növényeket" vagy növényi vegyületeket ültet, termeszt, vásárol, szállít, terjeszt, gyakorlatokat folytat vagy birtokol.

Az állásfoglalás az entheogén növényeket olyan növényekként és gombákként határozza meg, amelyek indol-aminokat, triptaminokat és fenetilaminokat tartalmaznak, "amelyek jótékony hatással lehetnek a pszichológiai és fizikai jólétre, támogathatják és fokozhatják a vallási és spirituális gyakorlatokat, és helyreállíthatják az embernek a természettel való elidegeníthetetlen és közvetlen kapcsolatát". A lépés vonatkozik az ayahuascára, az ibogainra, a meszkalinra, a peyote-ra, a pszilocibin gombára és más, az állami és szövetségi törvények szerint illegálisnak tekintett hallucinogén tulajdonságokkal rendelkező anyagokra.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben