Hogyan győzd le a haragod

Mit is tudunk tenni gyermekeinkért a napi almán és a gumivitaminon túl azért, hogy önkontrolljuk fejlődésével maguk is képesek legyenek vigyázni magukra hosszú életük során? Ez a munkafüzet jellegű kiadvány az önkontroll két fontos aspektusának fejlesztését célozza meg: az impulzusok kontrollálásában és az érzelemkifejezés modulálásában, módosításában segít a csemetéknek.

Az egyéni önkontroll kulcstényezője tehát hosszú távú egészségünknek, anyagi helyzetünknek és mindannyiunk biztonságának. Elképesztő módon a gyermekek önkontroll terén mutatott különbségei körülbelül ugyanannyira jósolták meg felnőttkori általános jóllétüket, mint amennyire az intelligencia és a társadalmi státusz. Az előzőkkel ellentétben viszont az önkontroll változásra képes.

Érzelmeink mind természetesek és szükségesek. Felismerésük és tudatosításuk egy magasabb fokú önbecsülés, öntisztelet része, kezelésük megtanulás minden gyermek számára egy kialakítandó készség.

A szomorúság, frusztráció és a csalódottság elkerülhetetlenül életünk része, így minden gyermekkel érdemes átbeszélni a könyvet.

A kötet olvasása során a gyermek megérti azt, hogy mindenki szereti, ha a dolgok úgy történnek, ahogy ő szeretné, és tudatosíthatja magában azt, mit érez, amikor nem kaphat meg valami olyasmit, amit akar. A kiadvány rávezeti őt, hogy ezek a természetes és akár jogos érzelmek, amiket ilyenkor érezhet, a csalódottság, a szomorúság, a düh.

A kötet célja, hogy a gyermek belássa a beszélgetések, feldolgozás során, hogy amellett, hogy helytelenek ezek a viselkedések, még az eredetinél biztos, hogy több nehézséget is okoznak a számára.

Mindezek után a könyv átvezeti kis olvasóját a megoldási stratégiákra: ebbe a részbe is praktikus, eszköz nélkül megvalósítható és bármilyen körülmények között alkalmazható megoldások kerültek.

A kiadvány azt hangsúlyozza, hogy saját magunk lelki jólléte miatt érdemes társas életünk során mindenkiben inkább a jót keresnünk; és a békés és minél örömtelibb egymás mellett élés miatt mindenképpen ez a bölcs és felnőttes attitűd egy olyan közösségben, ahol a mindennapjainkat töltjük.

faklyaradio.hu / Móra Kiadó

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben