Sok kicsi, sokra megy

A sok kicsi sokra megy elvét életünk számos területén alkalmazhatjuk, ahogy például a fenntarthatóbb háztartás kialakításában is.

Bölcs gondolat, ha nem az egyik legbölcsebb a sok kicsi sokra megy elve, mely nemcsak a türelmet, a jövőbe tekintést és a tudatos tervezést vetíti előre, hanem azt a fajta elköteleződést egy téma iránt is, melyben változást szeretnénk elérni.

Divatos vagy sem, jobban inkább aktuálisnak és égetőnek mondanám az otthon alkalmazott fenntartható szemléletet, amibe sokan azért nem vágnak csak bele, mert az rengeteg területen eredményezne markáns változást.

De mint tudjuk, azok a legjobb szokások, melyeket apránként, folyamatosan alakítunk éppen aktuális életünkhöz, így ha eddig a nagy volumenű átalakítástól félve nem vágtunk bele egy otthoni fenntarthatóbb szemléletbe, érdemes átgondolni a sok kicsi sokra megy elvét.

Induljunk el bármilyen aprónak tűnő dologgal, már az is hasonló segítséget, változást eredményez jelenlegi mindennapjainkban. Érdemes tehát körülnézni magunk körül és megkeresni a lehető legapróbb dolgot, amin szívesen változtatnánk: komposzt kialakítása, környezetbarát tisztítószerek használata, műanyag helyett luffaszivacsok használata, határ a csillagos ég.

Legyen bármi, egy lépéssel közelebb léptünk egy sokkal szebb jövő felé.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben